ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
×

Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye

FőoldalAktuálisA múzeumrólLátogatói információkKapcsolatKönyvgyűjtemény

Magyarországi Horvátok
Keresztény Gyűjteménye

Aktuális

Projektnap

2022.08.01

A Peresznyei Óvoda és a Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteményének közös szervezésében a Kincses kultúróvoda 2021 program keretében június 10-én megrendezésre került projektnapunk.

Projektnap

Az eseményen szinte az egész nyugat-magyarországi horvátság képviselte magát, pontosabban, közel 150 gyermek gyűlt össze a múzeumban különböző óvodákból és iskolák alsó tagozataiból.

A köszöntők után megnyílt a gyerekek által készített művekből rendezett "húsvéti szokások a falunkban" című kiállítás, majd a gyermekek különböző foglalkozásokon vehettek részt, mint bevezetés a múzeum világába, népi játszóház, ismerkedés a tamburával, horvát népdalok tanulása és táncház.

Sajnálatos módon, az időjárás nem a mi oldalunkon állt, így néhány programelemen és helyszínen módosítanunk kellett, no de mi akkor se adtuk könnyen magunkat. Az időjárás okozta kellemetlenségek ellenére ez a találkozó tele volt élményekkel és csodás pillanatokkal, melyre Szentpéterfától egészen Bezenyéig elnyúló távolságokból érkeztek kicsik.

Projektnap
Projektnap
Vissza

További híreink

A szabadtéri közösségi tér felújítása és fűtéskorszerűsítés a múzeumban

2022.11.28

A tavalyi évben pályázati forrásból új festést kapott az épület homlokzata és fa szerkezetei, idén pedig a szabadtéri közösségi tér újulhatott meg.

Tovább...
Ars Sacra Fesztivál

Ars Sacra Fesztivál – Tudományos szimpózium és kiállítás Fitzkó József tiszteletére

2022.10.07

Szeptember 22-én, a XVI. Ars Sacra fesztivál keretében, a Grádistyei Horvátok Tudományos Intézetével együttműködésben emlékeztünk meg születésének 250. évfordulója alkalmából az egykori peresznyei plébánosról, Fitzkó Józsefről.

Tovább...
A múzeum napja 2022

A múzeum napja 2022

2022.06.27

Május 14-én, a Múzeumi világnaphoz kapcsolódóan ismét megrendezésre került A múzeum napja programunk, amelyet sikerült érdekes és értékes tartalmakkal megtöltenünk.

Tovább...
Lelki délután – Horvát keresztút

Lelki délután – Horvát keresztút

2022.06.24

Március 27-én, vasárnap került sor Kőszegen a lelki délutánra és azon belül a tradicionális horvát keresztútra.

Tovább...
Larfa – Busó maszk

Larfa – Busó maszk

2022.03.10

Február 18-án nyílt meg a múzeum Larfa címet viselő új időszaki kiállítása.

Tovább...
Könyvbemutató

Könyvbemutató

2021.12.08

Október 8-án a múzeum rendezvénytermében két, a nyugat-magyarországi horvátsághoz kapcsolódó történeti és kultúrtörténeti tematikájú könyv került bemutatásra.

Tovább...
disz