ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
×

Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye

FőoldalAktuálisA múzeumrólLátogatói információkKapcsolatKönyvgyűjtemény

Magyarországi Horvátok
Keresztény Gyűjteménye

Aktuális

A szabadtéri közösségi tér felújítása és fűtéskorszerűsítés a múzeumban

2022.11.28

A tavalyi évben pályázati forrásból új festést kapott az épület homlokzata és fa szerkezetei, idén pedig a szabadtéri közösségi tér újulhatott meg.

Az épület hátsó részében kialakított helyszín félig nyitott, így folyamatosan ki van téve az időjárás viszonytagságainak. Az addig korlátként funkcionáló farácsok tönkre mentek, balesetveszélyessé váltak. Ugyancsak a szabadtéri használat viselte meg a kihelyezett fából készült asztalokat és padokat.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. NBER-KP-1-2022/1-000255 sz. pályázatán keresztül most megújulhatott mind a külső rendezvénytér fakorlátja, mind a kerti bútorzat, így ismét rendezett körülmények fogadják a szabadban helyet foglaló látogatókat, vagy a foglalkozásokra érkező gyerekeket.

Ugyancsak ebből a pályázati keretből sikerült korszerűsítenünk a fűtési rendszert, amellyel reményeink szerint jelentős energiamegtakarítást sikerül majd elérnünk.

Vissza

További híreink

Ars Sacra Fesztivál

Ars Sacra Fesztivál – Tudományos szimpózium és kiállítás Fitzkó József tiszteletére

2022.10.07

Szeptember 22-én, a XVI. Ars Sacra fesztivál keretében, a Grádistyei Horvátok Tudományos Intézetével együttműködésben emlékeztünk meg születésének 250. évfordulója alkalmából az egykori peresznyei plébánosról, Fitzkó Józsefről.

Tovább...
Projektnap

Projektnap

2022.08.01

A Peresznyei Óvoda és a Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteményének közös szervezésében a Kincses kultúróvoda 2021 program keretében június 10-én megrendezésre került projektnapunk.

Tovább...
A múzeum napja 2022

A múzeum napja 2022

2022.06.27

Május 14-én, a Múzeumi világnaphoz kapcsolódóan ismét megrendezésre került A múzeum napja programunk, amelyet sikerült érdekes és értékes tartalmakkal megtöltenünk.

Tovább...
Lelki délután – Horvát keresztút

Lelki délután – Horvát keresztút

2022.06.24

Március 27-én, vasárnap került sor Kőszegen a lelki délutánra és azon belül a tradicionális horvát keresztútra.

Tovább...
Larfa – Busó maszk

Larfa – Busó maszk

2022.03.10

Február 18-án nyílt meg a múzeum Larfa címet viselő új időszaki kiállítása.

Tovább...
Könyvbemutató

Könyvbemutató

2021.12.08

Október 8-án a múzeum rendezvénytermében két, a nyugat-magyarországi horvátsághoz kapcsolódó történeti és kultúrtörténeti tematikájú könyv került bemutatásra.

Tovább...
disz